Workshops

Wat kun je verwachten bij een kookworkshop Hongaars koken? Bij de Hongaarse keuken denkt men vaak aan gulyàs. Maar geloof me, de gulyàs die hier gegeten wordt, moet in Hongarije nog ontdekt worden!

Die gulyàs gaan we dus niet maken. Maar wat ik je wel wil bijbrengen, is om normale ingrediënten op een andere manier te gebruiken. Wat hier gulyàs (goulash) genoemd wordt, lijkt het meest op een gerecht dat pörkölt (purkult) heet, maar veel verfijnder is van smaak. En met dit gerecht kun je goed variëren!

Hongaars koken is makkelijk te leren en niet meer te vergeten
Als je een paar basisprincipes van de Hongaarse keuken kent, opent zich een nieuw smakenpalet met een breed scala aan mogelijkheden. En hoewel de paprika en paprikapoeder ongekende populariteit genieten in Hongarije, bestaan er ook gerechten waar deze ingrediënten niet aan te pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een simpele kippenpoot en witbrood. Hiermee wordt in de Hongaarse keuken een fantastisch stukje onderhuids gevulde kip gemaakt. Verrassend lekker!

Drie gangen menu met seizoensproducten
Er wordt in de kookworkshop een compleet menu gekookt: voor-, hoofd- en nagerecht. In principe zijn de voor- en hoofdgerechten gebaseerd op vlees, maar er zijn natuurlijk ook visliefhebbers en mensen die liever geen vlees of vis eten. Als je dit van tevoren aangeeft, wordt het menu hierop aangepast.

Er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten die op het moment van de kookworkshop in het seizoen zijn. En het liefst uit de regio.

Drie uur onder de pannen
De duur van een kookworkshop is ca. 3 uur. Niet alleen worden basisbeginselen van de Hongaarse keuken bijgebracht, ook is er ruim aandacht voor achtergrondinformatie. En natuurlijk wordt er ook lekker gegeten! Het belangrijkste is voor mij dat iedereen geniet en er tegelijkertijd nog wat van opsteekt. En dat je na afloop zo enthousiast bent, dat je de gerechten ook thuis gaat koken! Om je daarbij te helpen, krijg je recepten en handige tips mee.

Dus als je graag in de keuken staat, van lekker eten houdt en je het de hoogste tijd vindt om je smaakpalet te vergroten, schrijf je dan vandaag nog in voor een gezellige kookworkshop Hongaars koken.

Advertentie